Crazy offset when posting tool change paths

Post technical questions about the Buildbotic Controller here.
Forum rules
No profanity, no gambling, no illegal activity, so sexual or pornographic material.

Posts not related to the Buildbotic CNC Controller are likely to be moved or deleted.
Post Reply
Robdamron
Posts: 2
Joined: Mon Mar 25, 2024 6:21 pm

Crazy offset when posting tool change paths

Post by Robdamron » Mon Mar 25, 2024 7:34 pm

When I post a file with any tool changes, in the preview pane I see the first tool path posts correctly and the XYZ is shown in the preview. The following tool paths are below the XYZ by about 15" and I get an over limit when I load the file. Pictures attached. The Code does not show the Z trying to go that low, it looks normal. I use Fusion and the simulation matches the NC. If I post the NC based on each tool, even if there are multiple operations with the same tool, everything works as normal. I am also attaching the actual NC along with pictures of the GCode thats on the screen.

Here is my tool change code in the BB settings:
(Runs on M6, tool change)
M9
M70
G21
S0
G0 X-60 Y60
M0 M6 (MSG, Change tool and attach probe)
F100
(probe to minimum z soft limit, which is -10)
G91
G38.2 Z-315
G92 Z14.9733
g0 Z15
M0 (MSG, Remove probe, start spindle)
M3
S11025
G4 P7
M72
G53 G0 Z0
M8

Any help will be appreciated. Thank you in advance.
Attachments
All.nc
(682.91 KiB) Downloaded 11 times
Screenshot 2024-03-25 at 9.06.58 PM.png
Screenshot 2024-03-25 at 9.06.51 PM.png
Screenshot 2024-03-25 at 9.06.41 PM.png
Screenshot 2024-03-25 at 9.05.29 PM.png

User avatar
Doug
Posts: 345
Joined: Fri Feb 02, 2018 4:56 pm

Re: Crazy offset when posting tool change paths

Post by Doug » Mon Mar 25, 2024 8:21 pm

This is a problem that existed in the Buildbotics Controller some time ago. It was fixed quite some time ago.

Onefinity copied our software and hardware back in 2021 and went their own way. Apparently, they never fixed this problem.

Robdamron
Posts: 2
Joined: Mon Mar 25, 2024 6:21 pm

Re: Crazy offset when posting tool change paths

Post by Robdamron » Mon Mar 25, 2024 8:27 pm

Thank you. Do I have to use their software? Is there any advantage to using their software? Is there something I can do to correct this myself?

User avatar
Doug
Posts: 345
Joined: Fri Feb 02, 2018 4:56 pm

Re: Crazy offset when posting tool change paths

Post by Doug » Mon Mar 25, 2024 9:30 pm

That would be a question for OneFinity.

Post Reply